Хартиени къщички за птици

Click to enlarge

Необходими материали:

  • 2 цвята хартия HEYDA + още един кафяв лист ако решите да изрязвате и залепяте кръгче за отвор на къщичката
  • част от клонче (което аз забравих да сложа към снимката 🙂
  • 2 дълги връзки натурално лико (рафия)
  • ножица, макетно ножче
  • лепило
  • шаблони- свалете от тук и разпечатайте diy-paper-bird-house-free-printable

Click to enlarge

Стъпка 1: Карирания лист се срязва на 2 по дължина. По средата на получената лента (с размери 10,5х31 см) се залепя кръгче от кафявата хартия (може да се изреже и на самата лента с макетно ножче, за да се вижда ако ако решите да сложите сладки и яйца вътре) и под него се правят 2 прореза под формата на “+” с макетно ножче, където се забива малко клонче ( моето беше около 4 см дълго).

Стъпка 2: Лентата се залепя за двата си края за да се получи цилиндър. Къщичката е почти готова. Остава да се добавят покривът  и основата.

Стъпка 3 и 4: Очертавате шаблоните (моя сервиз свърши чудесна работа) на покрива и основата и изразвате. На основата е необходимо да направите 4 прореза под формата на “+”, които разширявате малко с върха на ножица.

Click to enlarge

 

Стъпка 5: През прорезите на основата се промушва ликото, както е показано на снимката. Покривът се залепя, така че да се получи конус

Стъпка 6: Върхът на покрива се отрязва малко

Стъпка 7: Основата се обръща така че краищата на ликото да сочат нагоре. Те се промушват през цилиндъра, като остават от вътрешната му страна . За по- голяма стабилност може да залепите цилиндъра от вътрешната му страна с няколко лепенки обикновенно тиксо за основата.   Може да сложите опаковани сладки и яйца вътре в къщичката или пък, да я оставите празна ако ще служи само за украса.

Стъпка 8: Всички краища на ликото се събират и промушват през върха на конуса, завързва се веднъж на обикновен възел и после се връзва панделка. Най- добре е да има кой да ви помогне и да държи покрива да не се мести докато връзвате.

Click to enlarge

 


Leave a Reply