Цвете от плат

Click to enlarge

Click to enlarge

Правила съм много такива цветенца все подарък за малки красиви главици, но сега се сетих да снимам. И тези са подарък и за разлика от предишните, на които слагах обикновена тънка фиба, сега пробвах с такива (викахме им тик так като бях малка), че да са по- лесни при слагане на малките госпожици 🙂 По принцип пришиването на цветето към фибата не е задължително, може да се пришие малко парченце плат/ластичка отзад и цветето да се слага на диадеми или ластички за коса (както съм показала на последната снимка). Да не кажа, че и фибата не е задължителна- цветето може да се пришие към дреха, подходящо е за декор, за интересен букет, за акцент при опаковане на подарък и какво ли още не.

Материалите за цветето:

  • плат/воал
  • малка лентичка филц/ може и малко копче да се пришие
  • игла, конец
  • кръгче за шаблон (за белите цветенца ползвах монета от 50 крони с диаметър 2,5 см, за зелените- капачка от дезодорант с диаметър 3,5 см)

Click to enlarge

Стъпка 1: Изрязах 5 еднакви кръчета от воала, прегънах през средата итропосах по полукръга. И така 5 пъти.

Стъпка 2: Промуших конеца за по-сигурно през края с възелчето.

Стъпка3: Стегнах добре конеца и цветето се оформи. Тънка лентичка филц завих на руло- големина колкото ми хареса, излишъка отрязах.

Стъпка 4: Обших средата от филц с конеца към цветето, както съм показала.

Стъпка 5: Приших цветето към фибата. На снимка 6 го снимах готово отпред и отзад.

Click to enlarge

Ако се пришие малко парченце плат/ластичка отзад на цветето, може да го слагате на диадеми или ластички за коса, както аз направих на снимката по-горе.


Leave a Reply