Фиби в шарена премяна

Фиби в шарена премяна

diy-fabric-hairclip21

diy-fabric-hairclip41

diy-fabric-hairclip5111

Трябват Ви малко търпение, филц, разноцветни парченца тънък плат и най-обикновени тик-так фиби, за да се сдобиете с подобна колекция.

Идеята на филца е да придаде леко издут и плътен вид на облечената фиба, както и да послужи за основа, върху която да може да изпъкне шарката на избрания от вас плат. За целта налагате фибата върху филца (най-добре да я бял или светъл) и изрязвате директно  същата форма. После налагате фибата върху избрания от вас плат и изрязвате с около 3-4 мм от краищата на фибата по широко парче (средното от снимка 1). Повтаряте същата процедура 3-ти път, но изрязвате последното парче с около 7мм по навън от фибата (снимка 1). Най-голямото парче плат тропосвате по края, а в средата му слагате парчето филц (снимка 2).  Отваряте фибата, слагате я върху филца и издърпвате конеца на тропоската,  така че да се стегне хубаво плата покрай фибата (снимка 3).

Фиби в шарена премяна

Със същия конец пришивате краищата на плата един за друг, както съм го направила в снимка 4 и не режете конеца, защото той ще ви трябва за зашиване на последната част. Затваряте фибата и я налагате върху последното парче плат, така че шарките на плата да останат навън (снимка 5). Обръщате я към вас и прегъвате плата до основата на закопчалката (снимка 6), а после прегъвате парчето през средата  (снимка 7).

Фиби в шарена премяна

Режете съвсем малко от така полученото ъгълче и като разтворите плата трябва да ви се е получил подобен на моя отвор на снимка 8. Разкопчавате отново фибата и нанизвате парчето на закопчалката през отвора (снимка 9). Подгъвате няколко милиметра  навътре от края на парчето и със скрит бод го зашивате към облечената фиба (снимка 10). И воала, резултата е фиба в шарена премяна на снимка 11.  Ако не разполагате с подходящ десен плат може да използвате едноцветен и върху него да избродирате каквото ви хрумне (обърнете внимание тоа да стане на изрязано вече парче плат и да не е по голямо от размера на фибата).

И да 🙂 , цялата снимана колекция е за една прекрасна главица, защото макар и малки, дамите имат своите нужди.

Фиби в шарена премяна


Leave a Reply