Мартенички от помпони

 

Мартенички от помпони

Click to enlarge

Мартенички от помпони

Click to enlarge

Тези помпони са бързи лесни и както се вижда универсални. Картичките тази година няма да стигнат до моите близки и приятели, тъй като реших да ги подаря за каузата на  Яна. Вярвам, че ще й донесат поне мъничко от така необходимото здраве.

Материалите, които използвах са:

  • бяла и червена прежда
  • клонче
  • картон за картичката
Мартенички от помпони

Click to enlarge

На снимка 1 намотах прежда около вилицата (40 пъти в моя случай) , завързах на възел двата края (снимка 2). Прекарах ги през средата на вилицата както съм показала на снимка 3 и отново завързах на възел, резултата е на снимка 4. За да се получи добре стегнат възел е хубаво малко да издърпате напред навитата прежда към върха на вилицата,  да се разхлаби .

Click to enlarge

Click to enlarge

На снимка 5 започнах да “разрошвам” и оформям топчето като цвете. След това се заех с усукването на двата края на помпона (снимка 6 и 7). Завързах един финален възел на усуканата прежда (снимка 8) и повторих същата процедура за белия помпон.

За картичката:

Използвах 2 помопона малко клонче на което вързах панделка от усукана прежда и залепих за картон с обикновено универсално лепило. Лепнах помпоните на върховете на клонките, надписах и картичката беше готова.


Leave a Reply