На риболов с деца :)

 

Click to enlarge

Click to enlarge

Лято е… И тъй като не ме бива в истинския риболов спретнах негово  подобие от плат и магнити за Али (той така си казва сам, съкратено от Александър). Въдиците са 2 разбира се: голямата за мама, малката за него. Няма нищо по-скучно от това да ходиш сам за риба, особенно ако си на 2 години и половина 🙂 .

Материали:

  • плат различни десени
  • шаблон за рибките – разпечатай от ТУК
  • силни магнити (моите са с диаметър 2 см)
  • вата за пълнежа
  • пръчки  за въдиците
  • шнурче/ въженце (около метър за всяка въдица)
  • секундно лепило
Click to enlarge

Click to enlarge

1. Изрязах рибките по шаблона, като оставих по 1 см резерв за зашиване (х2бр от всяка част на шаблона). Главите са им еднакви от светъл плат. Само телата са им различни.

2. Заших главата за тялото.

3. Съединих половинките на рибките, така че лицевата част да се падне отвътре и заших по края, само опашката оставих незашита.

4. Обърнах през незашитата част на лицевата страна и напълних рибката с вата за възглавница. Магнита сложих между ватата в главата на рибката. Заших дупката на опашката със скрит шев (виж стъпка: 7. ) ВАЖНО!!! Магнита Ви не трябва да е по-голям от стеснението при опашката на рибата понеже няма как да го мушнете после!!!

5. За очи заших копчета (може и мъниста). За предпочитане да са тъмни, за да изпъкнат.

Click to enlarge

Click to enlarge

6. За въдиците ползвах бамбукова пръчка- малката е с дължина 90см и шнурче 80 см, голямата въдица е дълга 1,20 м и шнурче 1 м.

7. Изрязах 2 кръгчета плат  с по 0,5 см резерв по края за обличане на магнита.  Заших шнурчето за плата и после облякох магнита в него.

8. Другия край на шнурчето завих на върха на въдицата, както съм показала на снимка 8 .

9. Намотах няколко пъти стегнато шнура около въдицата и накрая промуших края му през последната намотка. Стегнах добре. Така намотания шур смъкнах надолу по въдицата, намазах със секундно лепило мястото и върнах с приплъзване шнура върху него. Няколко минути да стегне и иизсъхне и може да се отдадете на риболов.

 


Leave a Reply